[ad_1]

Αν αναρωτιέστε πώς έχει επηρεαστεί ο κοραναϊός το όνειρο διακοπών στην Ελλάδα για γαλάζιο ουρανό, γαλαζοπράσινες θάλασσες, έντονο ήλιο και την πιο νόστιμη ελληνικη σαλάτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ – δεν έχει.

Η Ελλάδα έχει εργαστεί σκληρά για να προσαρμόσει την τουριστική προσφορά της σε μια εποχή έντονης υγειονομικής κρίσης. Προς το παρόν τουλάχιστον, αυτό φαίνεται να αποδίδει, ακόμη και όταν ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων απειλεί άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Χάρη εν μέρει στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουν παρατηρηθεί λίγα συγκριτικά με άλλες χώρες κρούσματα, η επίσκεψη σε πολλά μέρη της Ελλάδας αυτή τη στιγμή μοιάζει σχεδόν με την επίσκεψη σε μια χώρα όπου ποτέ δεν συνέβη ο Covid-19.

Υπάρχουν μερικές καθησυχαστικές προφυλάξεις, αλλά οι όμορφες κενές παραλίες, οι πεντακάθαρες θάλασσες και οι παραθαλάσσιες ταβέρνες εξακολουθούν να σερβίρουν την 100% αυθεντική ελληνική χαλάρωση που απαιτείται.
Δεν μπορούν όλοι να επισκεφθούν την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Έχει ανοίξει τα σύνορά της μόνο σε ταξιδιώτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε λίγα άλλα έθνη, αν και αξιωματούχοι έχουν υπαινιχθεί ότι οι επισκέπτες των ΗΠΑ (εκτός του Τομ Χανκς) μπορεί να είναι ευπρόσδεκτοι πριν το καλοκαίρι.

Οι επισκέπτες πρέπει να ολοκληρώσουν τα απαίτούμενα έγγραφα τους πριν από την αναχώρηση, δίνοντας λεπτομέρειες για το πού θα μείνουν. Κατά την άφιξη, υπόκεινται σε τυχαίες δοκιμές και θα μπορούσαν, εάν κάποιος βγεί θετικός, να μείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Παρά τα νεύρα πριν από την πτήση σε ταξίδι στην Ελλάδα στις 16 Ιουλίου – μία από τις πρώτες πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας μετά την άρση της απαγόρευσης των βρετανικών αφίξεων μια ημέρα νωρίτερα – το ταξίδι ήταν ομαλό.

Μόλις περάσετε από το αεροδρόμιο, η Ελλάδα είναι ακόμα εκεί, περιμένει.
Απόκρημνες πλαγιές, καλυμμένες με κυπαρίσσια, ελαιώνες και εσπεριδοειδή, καταλήγουν σε παραλίες με μαλακή άμμο και γαλάζια νερά. Σχεδόν κάθε βράδυ, ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα λούζει τον ουρανό για όμορφες χαλαρές βραδιές.

Τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες κάνουν ό, τι μπορούν για να κάνουν τους επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς. Τα γραφεία του check-in έχουν τοποθετηθεί πίσω από τις οθόνες, το προσωπικό φορά μάσκες και – μερικές φορές – γάντια και πλήρη πλαστικά προστατευτικά προσώπου, ακόμη και αν είναι άβολα.

“Αισθάνομαι ότι πρόκειται να κάνω καταδύσεις”, λέει ο Τάκης Ζώτος, ο οποίος διευθύνει τον ξενώνα Pension Marianna στην τουριστική πόλη του Ναυπλίου, στη χερσόνησο της Πελοποννήσου της νότιας Ελλάδας, ιδρώνοντας έντονα πίσω από το πλαστικό προστατευτικό προσώπου του.

Το απολυμαντικό χεριών είναι παντού – σε λόμπι ξενοδοχείων, εξωτερικά δωμάτια, εσωτερικά δωμάτια και ακόμη και σε μικρά μπουκάλια στο μπάνιο, δίπλα στο δωρεάν αφρόλουτρο και το σαμπουάν. Τα τηλεχειριστήρια τηλεόρασης και κλιματισμού είναι μερικές φορές τυλιγμένα σε πλαστικό.

Αξίζει να περάσεις μερικές μέρες στην Ελλάδα
[ad_2]

Πηγή

قالب وردپرس