Έγιναν πάλι μαλλιά κουβάρια με αφορμή τον υψηλό αριθμό θανάτων αλλά και τα εμβόλια
Νέος «σκυλοκαβγάς» ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη. Ολα ξεκίνησαν όταν ο αψύς Σφακιανός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, σημειώνοντας πως είμαστε στη χειρότερη θέση στη δυτική Ευρώπη όσον αφορά τους θανάτους ανά εκατομμύριο.

Τότε ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε πως «έχει προσωπική ευθύνη για τον δείκτη ο κ. Πολάκης, είναι ο άτυπος αρχηγός των αντιεμβολιαστών». Πήγε, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έχει τεράστια ευθύνη επειδή τον άφησε να διαχέει δηλητήριο. Εχετε πάρει πολλούς ανθρώπους στον λαιμό σας με αυτή την αδράνεια», όπως είπε, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στα έδρανα.

Την ίδια ώρα ο Αδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «δεν υπάρχει καμία αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος» και πως «δεν είναι κυβερνητική ευθύνη το γεγονός πως ένας σκληρός πυρήνας ανθρώπων δεν δέχεται να εμβολιαστεί». «Για το Αγιον Ορος η κυβέρνηση έχει ευθύνη αν κάποιος μοναχός πιστεύει ότι το εμβόλιο είναι του Σατανά;» διερωτήθηκε, προφανώς ρητορικά. Ο Αδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε, μάλιστα, τον Παύλο Πολάκη ότι άφησε τη μητέρα του ανεμβολίαστη από την τρίτη δόση, με τον ίδιο να απαντά, με το γνωστό του ύφος, «εγώ τελείωσα Ιατρική, όχι Ιστορικό – Αρχαιολογικό. Δεν είστε ικανός να καταλάβετε τι έπαθε η μητέρα μου, που έχει υποκείμενο νόσημα, με δυο δόσεις και πότε ήταν να κάνει την τρίτη δόση».

Οσο για τις αιτιάσεις περί αντιεμβολιαστικής εκστρατείας εκ μέρους του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε τι από όσα έχω πει για εμβόλια και φάρμακα, βρείτε μου ένα που βγήκα λάθος». «Σε ποιο φανοστάτη του Συντάγματος θα είχατε κρεμαστεί εάν είχαμε 22.285 νεκρούς και είχαμε ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε ακόμη, ενώ ο Αλέξης Χαρίτσης κατήγγειλε πως «η εθνική τραγωδία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής σας. Είστε υπόλογοι στον ελληνικό λαό», προσθέτοντας πως με πάνω από 22.000 νεκρούς η κυβέρνηση προσπαθεί να επιρρίψει αλλού την ευθύνη.